Bedrijven pleiten voor UDI als opvolger VGA

Een groep bedrijven uit de computer- en electronicabranche gaat zich sterk maken voor de invoering van de Unified Display Interface (UDI). Deze moet de bekende video-interface VGA (en de vele generaties daarvan) vervangen.

Onder de bedrijven bevinden zich Intel, Apple en LG. De fabrikanten die zich bij deze eerste leden hebben aangesloten zijn Nvidia, THine Electonics en FCI. UDI wordt gezien als de nieuwe digitale display standaard voor pc's en moet verenigbaar zijn met consumentenelektronica (Consumer Electronics, CE-apparaten).

 

Bij de vervanging van VGA door UDI moeten er ook regels komen voor de compatibiliteit met de DVI-standaard (Digital Video Interface). DVI is voor de koppeling met digitale schermen, zoals flatscreens. Ook moet UDI compatibel zijn met de High-Definition Multimedia Interface (HDMI) en HDtv (High Definition-televisie). Overigens doen er nu berichten de ronde dat UDI ook gekoppeld zou zijn aan technologie om illegaal kopiëren tegen te gaan (DRM, digital rights management), wat ook reguliere gebruiksvrijheid zou kunnen aantasten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-12-22T13:31:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.