Intel Inside maakt plaats voor Intel Leap ahead

De jaarwisseling is voor Intel het moment om de 'pay off' Intel Inside vaarwel te zeggen. Vanaf 2006 wordt deze alom bekende kreet vervangen door Intel Leap ahead.

Het invoeren van de nieuwe ’pay off’ gaat gepaard met de introductie van een nieuw logo, meldt nieuwssite Webwereld. Na 38 jaar moet het bestaande logo met de onderuitgezakte letter e plaats maakt voor een logo maarmee de onderneming het juk van processorbouwer van zich kan afschudden. Intel wil namelijk duidelijk maken dat het meer maakt dan alleen processoren en zich voor een belangrijk deel ook richt op consumentenelektronica .

Intel maakt het nieuwe elan hoogstwaarschijnlijk aanstaande dinsdag op de Consumer Electronics Show in Las Vegas officieel bekend.

Het is echter nog niet bekend wanneer de naam Pentium naar de geschiedenisboeken verdwijnt. De geruchten dat dit ook binnen afzienbare tijd gebeurt, worden echter steeds sterker. De volgende generatie processoren voor mobiele apparaten krijgt volgens ingewijden de naam ’Core’ in plaats van het huidige ’Pentium M’. Het verschil tussen processoren met enkele en dubbele kern wordt dan duidelijk in de namen ’Core Solo’ en ’Core Duo’.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-12-30T10:57:00.000Z Henk Boot
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.