Groei AMD zou oorzaak zijn lagere cijfers Intel

Analisten menen dat de tegenvallende kwartaalcijfers van Intel eerder wijzen op een verschuiving van marktaandeel richting AMD, dan op een daling van de verkoop van het aantal pc's. Intel meldde dinsdag lagere winstcijfers dan verwacht.

Analist Laura Conigliaro van investeringsbank Goldman Sachs zegt dat de cijfers van Hewlett-Packard, de op Dell na grootste pc-fabrikant, aantonen dat er geen sprake is van een daling in de pc-vraag. “HP kan zelfs wel eens de oorzaak zijn, en niet één van de slachtoffers, omdat het bedrijf steeds meer pc’s levert met een AMD-processor”, zegt Conigliaro.

Ook analist Joe Osha van investeringsbank Merrill Lynch denkt dat Intel aandeel aan AMD verloren heeft. Hij baseert dit op uitspraken van Intel-directeuren, die voorspellen dat de vraag naar pc’s in 2006 sneller zal groeien dan de vraag naar Intel-chips.

Volgens steeds sterker wordende geruchten gaat computerfabrikant Dell ook pc’s leveren met AMD-processoren. De directeur van Dell Groot-Brittannië ontkent deze geruchten en zegt dat er geen ‘done deal’ is met AMD. Eerder zei ceo Kevin Rollins er geen probleem mee te hebben om computers met AMD-processoren te gaan verkopen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-01-19T10:28:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.