Europa was vorig jaar de grootste pc-markt

Niet China of Noord-Amerika maar Europa bleek vorig jaar de beste markt te zijn voor pc-fabrikanten. Onderzoeksbureau Gartner meldt dat 2005 het eerste jaar was waarin er meer computers in Europa werden verkocht dan in de VS.

De twee belangrijkste redenen voor de goede gezondheid van de Europese computermarkt zijn de sterke euro en de groeiende vraag naar notebooks.

In 2004 bleef Europa nog iets achter op Noord-Amerika. In dit jaar werden 62,4 miljoen pc’s naar Noord-Amerika verscheept en 62 miljoen naar Europa. In 2005 werden er 72,6 miljoen computers (33,2 procent) naar Europa verscheept en 67,1 miljoen (30,7 procent) naar Noord-Amerika. De Europese pc-markt groeide in 2005 met 17,1 procent en de Noord-Amerikaanse markt groeide met 7,5 procent. De Aziatische pc-markt en de Zuid-Amerikaanse pc-markt groeiden sneller – met 26 procent – maar het aantal computers die naar beide regio’s verscheept werden was lager.

Vooral Acer heeft flink geprofiteerd van de goede Europese computermarkt. Door de groeiende vraag in Europa naar notebooks was Acer de afgelopen twee jaar de snelst groeiende pc-fabrikant ter wereld. In 2005 groeide het aantal pc’s dat Acer verscheepte met maar liefs 58,1 procent. Het marktaandeel van Acer groeide van 3,4 procent naar 4,6 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-01-19T11:44:00.000Z Redactie Computable/PCM
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.