IBM en Freescale halen PowerPC-banden aan

IBM en Freescale, de verzelfstandigde chipdivisie van Motorola, halen de banden voor PowerPC-processoren aan. Recent heeft Apple, ooit samen met IBM en Motorola oprichter van de Power PC Alliantie, zijn eerste machines met x86-processoren van Intel uitgebracht.

De toenadering van IBM en Freescale is geen rechtstreekse reactie op het overstappen van Apple. De twee partners zeggen dat het wegvallen van de Macintosh-maker op korte termijn een pr-verlies is, maar dat ze nu geen middelen meer hoeven te steken in de ontwikkeling van de PowerPC voor persoonlijke computers, zoals desktops en laptops.

De hernieuwde relatie tussen de twee resterende PowerPC Alliantie-leden is vooral gericht op het huidige voornaamste toepassingsgebied van die processorarchitectuur; ingebedde elektronica. Daarnaast gebruikt IBM de eigen afgeleide Power-processor in zijn Unix-servers.

In het kader van de hechtere samenwerking beloven IBM en Freescale compatibiliteit tussen hun PowerPC-producten. De twee gaan ook samen een algemene instructieset ontwikkelen voor toekomstige generaties van hun processorplatform.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik heb zelf een Pegasos met momenteel een G4. Een kleine ventilator is voldoende. Mijn vorige G3 had zelfs alleen een passieve koeling. Allebei de machines zijn heel stil en ook nog eens lekker zuinig: max 24 watt voor de processor.....
En ik denk dat ik over een paar jaar hun opvolger neem.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-02-07T10:59:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.