Overheid Zuid-Korea doet inval bij Intel

De Fair Trade Commission (KFTC) van Zuid-Korea heeft een onaangekondigde inval gedaan bij het lokale kantoor van Intel. Het doel van deze actie was documenten te vinden waaruit zou blijken dat Intel zijn marktpositie misbruikt.

De Zuid-Koreaanse antitrustautoriteiten doen onderzoek naar de inzet van marketingactiviteiten, zoals verkoopquota’s en prijsbeleid, die zouden zijn misbruikt om concurrenten te benadelen. Intel ontkent deze beschuldigingen. Het bedrijf bevestigt dat de Koreaanse overheidsonderzoekers woensdagmiddag binnenvielen en alle documenten over Intels zakelijke activiteiten opeisten.

Intels - mogelijk illegale - marketingbeleid is de voornaamste reden voor de vele onderzoeken en rechtszaken tegen de marktdominante processorproducent. Concurrent AMD wijst erop dat steeds meer autoriteiten wereldwijd onderzoek doen naar de - volgens AMD oneerlijke - zakelijke activiteiten van Intel.

Ook in Europa lopen er onderzoeken naar Intel en in de Verenigde Staten heeft concurrent AMD zelf een rechtszaak aangespannen tegen de Pentium-producent. In alle gevallen heeft AMD informatie geleverd waarin het bedrijf aantoont dat Intel computerfabrikanten dwingt minder processoren van AMD te kopen in ruil voor kortingen op zijn eigen processoren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-02-10T11:12:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.