MacBook Pro blijkt sneller dan aangekondigd

De eerste Apple computers met Intel-processoren blijken sneller te zijn dan ceo Steve Jobs in eerste instantie meldde. De vorige maand al aangekondigde MacBook Pro komt deze week uit.

De MacBook Pro van bijna 2500 dollar zou eigenlijk draaien op een 1,83 GHz Core Duo-processor van Intel, maar dat blijkt nu een 2,0 GHz exemplaar te zijn. De iets goedkopere MacBook Pro van bijna 2000 dollar gebruikt wel een 1,83 GHz processor, maar Jobs meldde in januari dat deze laptop een processor van 1,67 GHz zou hebben. Dit model van de nieuwe Apple-laptop is vanaf volgende week leverbaar.

Apple-topman Jobs heeft zich bij de aankondiging dus ingehouden, wellicht doordat levering van de snellere processoren nog niet gegarandeerd was of nog niet in voldoende aantallen. Daarmee lijkt de topman geleerd te hebben van eerdere, slechte ervaringen. Bij eerdere Mac-aankondigingen, toen nog met PowerPC-chips van Motorola en IBM, bleken de eerste exemplaren op wat lagere snelheden te draaien.

Verder hebben beide Macbook Pro-modellen een 15,4 inch scherm en een gecombineerd DVD-RW/CD-RW-station (Superdrive in Apple-taal). De goedkopere uitvoering heeft 512MB geheugen en een harde schijf van 80GB. Het topmodel komt standaard met 1GB geheugen en een harde schijf van 100 GB.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Tja, zo zou je ook een 1.24 of een 1.42 Mac mini kunnen kopen, maar die zijn inmiddels ook al stiekum ge-upgrade naar 1.33 en 1.5 terwijl die van de 1.5 inmiddels over 64 mbVRAM beschikt (videogeheugen dus). Dat is voor € 629,00 een betere deal dan veel gelijkgeprijsde PC's die geïntegreerde videokaarten hebben, waarbij dus het gezamelijke geheugen moet worden aangesproken. Aan de andere kant zou het leuk zijn, als Apple de dollarprijzen eens eerlijk zou verrekenen met de dollarkoers, zodat de Apple producten hier goedkoper zouden worden. Een oplossing is overigens tegenwoordig je producten in de USA te gaan halen, want _alle_ Apple producten hebben tegenwoordig wereldwijde garantie, niet alleen maar de laptops.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-02-15T13:44:00.000Z Rian van Heur