IDC voorspelt goede tijden voor Itanium-chip Intel

De 64-bit Itanium-processor staat op het punt echt door te breken, voorspelt onderzoeksbureau IDC. De serverchip van Intel scoort qua marktaandeel al jaren onder diverse voorspellingen, onder meer van IDC.

Het Amerikaanse onderzoeksbureau stelt dat de Itanium een sterke groeifase ingaat. De omzet uit Itanium-servers ligt tegen 2009 op 6,6 miljard dollar, voorspelt IDC. De jaarlijkse groei zal de komende vijf jaar op 35 procent liggen, terwijl de algehele servermarkt slechts 3,4 procent groeit.

IDC baseert die prognose op een enquete onder vijfhonderd systeembeheerders in zijn Enterprise Server Customer Panel. Servergebruikers zijn zeer tevreden over de Itanium en tweederde van de gebruikers van HP's PA-Risc-processoren wil overstappen, aldus IDC.

Laatstgenoemde is niet verwonderlijk aangezien HP zelf overstapt; de serverleverancier wil zijn eigen PA-Risc en Alpha-chips op termijn vervangen door de Itanium. HP heeft de onderliggende architectuur voor die 64-bit processor samen met Intel ontwikkeld, die de daadwerkelijke chip ontwerpt en fabriceert. De door IDC aangehaalde migratieplannen tonen dus aan dat éénderde van de PA Risc-veteranen dat willen blijven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-02-20T11:07:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.