RIM wil patentenkwestie nog steeds schikken

Dit artikel delen:

Research In Motion (RIM) zegt nog steeds in gesprek te zijn met patenthouder NTP. RIM zou nog steeds openstaan voor een "redelijke schikking" van de Blackberry-patentenkwestie, aldus financieel directeur (cfo) Dennis Kavelman van RIM.

Begin 2005 probeerde RIM de zaak al te schikken voor 450 miljoen dollar. NTP ging daar echter niet op in en spande een rechtszaak aan. Over een week beslist de Amerikaanse rechter of de patenten van NTP inderdaad geschonden worden door de Blackberry. Mocht de zaak in het voordeel van NTP beslist worden, dan werkt de Blackberry niet langer in de Verenigde Staten. Voor Europese gebruikers heeft de rechtszaak geen gevolgen.

RIM zegt een oplossing achter de hand te hebben waardoor de Blackberry, ook na toewijzing van het patent aan NTP, nog zal werken. RIM, dat nu ongeveer 3 miljoen Blackberry-klanten heeft, denkt evengoed klanten te verliezen. “Het is vrij zeker dat sommige van onze klanten zullen kiezen voor andere providers in plaats van nieuwe software te installeren”, aldus Kavelman.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-02-20T12:41:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.