Intel gaat Palestijnen trainen in Gaza-strook

Intel gaat het eerste IT-opleidingscentrum in de Gaza-strook bouwen. Het doel van het opleidingscentrum is Palestijnen te trainen voor IT-beroepen en om de ontwikkeling van de IT-industrie in het gebied te stimuleren.

Intel is al meer dan dertig jaar actief in Israël. De processorfabrikant wil nu zijn activiteiten uitbreiden naar Arabische landen en gebieden.

Het opleidingscentrum wordt gebouwd met geld van Intel. Andere geldschieters zijn de Islamitische Universiteit van Gaza en het Amerikaanse programma voor hulp aan vluchtelingen in het Midden-Oosten.

Een woordvoerder van Intel liet weten dat er nogal wat spanningen zijn in de regio maar dat Intel verwacht dat het opleidingscentrum een positieve uitwerking zal hebben. Volgens Intel staat de Palestijnse Autoriteit achter het initiatief en hoopt het dat meer bedrijven het voorbeeld van Intel zullen volgen.

Het personeel in het opleidingscentrum zal voornamelijk uit Palestijnen bestaan. Het centrum zal een paar kilometer van Gaza Stad in een nieuw technologiepark gebouwd worden. Het centrum wordt volgend jaar geopend.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-02-21T12:58:00.000Z Redactie Computable/PCM
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.