Eerste draadloze usb-apparaten dit najaar in winkel

De eerste wireless usb-apparaten komen in de herfst van dit jaar op de markt. Dat zegt de voorzitter van het USB Implementers Forum Jeff Ravencraft.

Harde schijven, camera’s en printers zullen de eerste producten met deze draadloze technologie zijn, denkt Ravencraft. De bestandsoverdracht via draadloos usb gaat met dezelfde snelheid als de bestaande usb 2.0. standaard, namelijk 480 Mbps.

Momenteel werkt het Forum nog aan de Wireless Association Specification. Deze moet ervoor zorgen dat er alleen geautoriseerde verbindingen gemaakt kunnen worden tussen de computer en de randapparatuur. Volgens Ravencraft kunnen er 127 apparaten aan een draadloze usb-poort worden aangesloten.

Draadloze usb-apparaten maken gebruiken van UltraWideBand (UWB). Deze technologie maakt gebruikt van het radiospectrum en daarom stuit het gebruik van UWB op veel weerstand bij gebruikers van dit spectrum. Waarschijnlijk heeft het vrijmaken van voldoende radiofrequenties ook veel tijd gekost. Daarom heeft draadloos usb even op zich laten wachten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-03-07T17:37:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.