Gates haalt uit naar 100 dollar laptop van MIT

Microsoft-topman ziet niets in de 100 dollar laptop die het MIT ontwikkelt voor ontwikkelingslanden. Het Amerikaanse onderzoeksinstituut maakt de goedkope laptop in samenwerking met onder meer Google, AMD en Red Hat. Massachusetts Institute of Technology (MIT).

De eenvoudige laptop is een goedkope pc voor mensen - met name kinderen - in ontwikkelingslanden. De machine ontbeert enkele zaken die wel in een normale computer zijn terug te vinden, zoals een harde schijf en software.

Volgens Bill Gates hebben arme mensen niets aan een computer zonder harde schijf en met een te klein beeldscherm. De hardware is verantwoordelijk voor maar een klein gedeelte van de kostprijs en netwerkmogelijkheden; applicaties en ondersteuning daarentegen zijn de echte kostenposten, zei Gates op het Government Leaders Forum van zijn bedrijf. De MIT-laptop gebruikt echter Linux en andere open source - en dus gratis - software.

Voordat hij zijn kritiek op de 100 dollar laptop uitte, toonde Gates nog wel even zijn troetelkindje Origami, een nieuwe "ultra-draagbare computer" met een 7-inch (17,78 centimeter) touchscreen. Verwacht wordt dat de Origami, die Windows XP draait, tussen de 600 en 1000 dollar gaat kosten.

Gates gaf het MIT-laptopproject een veeg uit de pan: “Als je mensen een computer aanbiedt die ze gezamenlijk moeten gebruiken, moet je ze ook een breedbandverbinding geven en iemand die hen kan helpen bij problemen. En maak dan een goede computer waarop iemand de tekst kan lezen en waar hij niet hoeft te wachten totdat iemand de computer aanzwengelt om verder te kunnen typen”, aldus Gates. Het MIT-project heet echter 'One laptop per child' wat geen gezamenlijk gebruik suggereert.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Gezien de miljarden die Wimpie Poorten (Bill Gates) maakt met zijn bedrijf, zou het wenselijk zijn om in plaats van de MIT aan te vallen, de handen ineen te slaan met die mensen.
Dit zou het juiste signaal geven aan de derde wereld en aan het bedrijfsleven overal ter wereld, dat er nood is aan zo'n een project, namelijk: om de arme kinderen van de wereld te steunen en te helpen.
Met deze reactie toont meneer Poortjes weer zijn uiteindelijke doel: wereldoverheersing, net als zijn president.!!!

Een kleine correctie: Geen harde schijf maar wel zg. non-volitile flash geheugen dat dezelfde functie als een harde schijf heeft en schokbestendiger is.

Ik herinner me nog goed dat Bill Gates jaren geleden al zijn mening gaf dat internet niets zou worden. Daar wil hij nu vast niet meer aan herinnerd worden.

De heer Gates vindt het niet leuk dat LINUX is gekozen als besturingssysteem voor de goedkope Laptop.
Zijn opvatting dat een PC van $ 600 - 1.000 meerwaarde heeft is theoretisch interessant maar niet zo relevant. Als je arm bent en het eten kopen al een enorm probleem is, heb je weinig aan Gate's kritiek.
Het zou Microsoft gesierd heben als ze zelf een bijdrage hadden geleverd door voor dit project gratis besturingssoftware te leveren.
Het zou tevens een unieke kans geweest zijn het imago van Microsoft op te vijzelen, jammer dat geen "marketings-deskundige" met voldoende gezag dit op de agenda van Microsoft heeft gezet

Als Gates er zo fel naar uithaalt, moet het haast wel een goed idee zijn, lijkt me toch een beetje een bedreiging voor Microsoft.

Wat een uitspraken van Gates.

Zelfs de totaal arme derde wereld landen draait hij nog een poot uit
met MS producten. Eindenlijk is er eens een bedrijf dat goedkope oplossingen biedt voor deze markt.
Zijn mickey soft organistatie heeft nog nooit iemand geholpen bij problemen,
laat staan dat hij weet wat dat is. Ook heeft MS nog nooit een goede computer gemaakt.
De stabiliteit van het gebruikte OS maakt dat een computer een goede computer is.
Ook hierin laat MS al sinds de oprichting steken vallen. Stabiliteit komt in Gates woordenboek niet voor.
En dan over security nog helemaal niet spreken. XP is in die zin nog steeds een groot gapend gat.
MS lookout is nog steeds de grootste virus verspreider ter wereld.

Laat Gates eerst eens naar zijn eigen Toko kijken.

Groeten van een Windows hater

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-03-17T09:49:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.