Taiwan doet inval bij moederbordenmaker Epox

Politie en Justitie van Taiwan hebben een inval gedaan bij moederbordenfabrikant Epox op verdenking van fraude. Voorzitter Steven Hsiao zou tussen 2001 en 2003 zo'n 840 miljoen Taiwanese dollars (25 miljoen Amerikaanse dollars) hebben verduisterd.

Dat bedrag zou zijn overgemaakt naar een onderneming op de Maagdeneilanden, die Hsiao zelf in 2000 zou hebben opgezet. De autoriteiten onderzoeken het spoor naar dit bedrijf, E-Kong, en hebben daar vorige week ook een inval gepleegd. Voorzitter Hsiao is gearresteerd en nu weer op vrij na een borgbetaling van 300.000 Taiwanese dollars (bijna tienduizend Amerikaanse dollars).

Volgens de autoriteiten heeft Epox producten onder de marktwaarde geleverd aan E-Kong. Dat bedrijf kon die producten vervolgens voor de reguliere prijs verder distribueren en het verschil in eigen zak steken. De Nederlandse vestiging in Waddinxveen zou ook betrokken zijn.

Woordvoerders van Epox ontkennen deze beschuldigingen. E-Kong zou slechts een distributiebedrijf zijn dat grondstoffen exporteert naar China en de daarna geproduceerde producten wereldwijd distribueert.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Het was te verwachten dat zo'n inval plaats zal vinden. Er liepen al veel interne verhalen binnen de ICT rond, maar die waren niet echt bevestigd.
Dank voor jullie bericht.


Dank uw nieuwsbericht zijn wij op de hoogte gebracht van deze maatschappelijke misstanden. Het is te hopen dat de arme gewone pc gebruiker niet een slachtoffer hiervan wordt. Nederlandse autoriteiten en ITC media etc. dienen dit bericht serieus te nemen en elk vorm van fraude te bestrijden. Er zijn veel onbevestigde berichten rondom deze activiteiten in Nederland. Wellicht bericht u ons binnenkort daarover zodat wij beschermd blijven van zulke misstanden.
Nogmaals dank voor uw bericht.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-03-21T11:44:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.