AMD stort zich nog niet op Ultra Mobile-pc's

Na de introductie van de Origami UMPC door Intel en Microsoft heeft AMD aangekondigd dat ze de ontwikkelingen op dit gebied in de gaten gaan houden. Hoewel het bedrijf geen concrete plannen heeft, ziet het kansen voor zijn Turion64- en Geode-processoren.

De UMPC, of Ultra Mobile PC, is een handheld apparaat dat als volwaardige pc dient. De UMPC moet een tussenstap zijn tussen pda en laptop in de prijsklasse van 600 tot 1000 dollar. De handcomputer heeft een 7 inch schermen, wifi, Bluetooth, een harde schijf en eventueel ook gps, een webcam, een vingerafdrukscanner en  een tv-tuner.

Huidige UMPC's worden gebouwd met Intels Celeron M, Pentium M of Via's C7-M. AMD is dus de grote afwezige. De krachtige Turion64- en de energiezuinige Geode-processoren van die chipproducent zouden wel goed dienst kunnen doen voor dit soort hardware. Toch wil AMD zelf eerst de kat uit de boom kijken. Mocht blijken dat de UMPC een succes wordt, dan zal het bedrijf fabrikanten bewerken om zijn processoren te gebruiken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-03-22T11:58:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.