Fujitsu komt in derde kwartaal met 200 GB laptop-hd

Fujitsu brengt in het derde kwartaal een 200 GB harde schijf op de markt voor laptops. Dat is eerder dan verwacht. Het bedrijf zei vorig jaar nog dat de 2,5 inch schijven met deze capaciteit niet eerder dan 2007 beschikbaar zouden zijn.

De grootste 2,5 inch schijf die Fujitsu tot nu toe kon leveren, heeft een capaciteit van 160 GB. De 200 GB schijf zal net als het huidige topmodel een serial ATA (SATA) interface hebben. Het product is vooral gericht op multimedia-laptops, die vaak veel opslag nodig hebben voor films en muziek.

De markten voor laptops, muziekspelers en digitale videorecorders blijft groeien, ook de komende jaren. Fujitsu richt zich met zijn harde schijven dan ook op die eindproducten. Vorig jaar werden zo’n 81 miljoen harde schijven voor laptops verscheept. Fujitsu verwacht dat dat aantal in 2008 meer dan 150 miljoen bedraagt en in 2010 210 miljoen.

Het leeuwendeel van Fujitsu's schijven zijn momenteel nog voor desktops. Daarvan wordt verwacht dat het aantal zal krimpen van 240 miljoen in 2005 naar 190 miljoen in 2010.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-03-28T10:57:00.000Z Ingrid Wolfslag


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.