Hardwaretak Palm werkt aan eigen OS

De hardwaretak van Palm, Palm Inc. werkt aan een eigen besturingssysteem voor mobiele apparaten, zoals pda's en smartphones. Dat meldt David Beers, voormalig redacteur van de Vancouver Sun, op zijn blog.

Beers baseert zich op een anonieme analist die de geruchten over besturingssysteem van Palm Inc. te bevestigen. "Wij weten ervan. Palm heeft al verschillende keren gezegd dat 80 procent van hun ontwikkelaars softwareontwikkelaars zijn. En dat ze goed in staat zijn hun eigen besturingssysteem te ontwikkelen en dat ze dat ook aan het doen zijn", citeert Beers uit een e-mail van de anonieme analist.

De geruchten worden gevoed door de vacature voor een Linux-ontwikkelaar op de website van Palm. Deze vacature vraagt een ontwikkelaar die een nieuw softwareplatform kan maken. De vacature kan ook bedoeld zijn voor nieuwe Access Linux Platform, dat vorige maand aangekondigd werd door Access. PalmSource, maker van het Palm OS, werd recent gekocht door het Japanse Access.

Eind vorig jaar gingen er ook al geruchten de ronde dat Palm zou werken aan een Linux-OS. Dat besturingssysteem zou gebaseerd zijn op het Wind River Linux.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-03-31T11:50:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.