Japanse bank stapt over op Mac-desktops

De Japanse Aozora Bank gaat zijn 2.300 pc's vervangen door evenveel Macintosh-computers. De Apple-desktops worden ingezet voor kantoortoepassingen.

Aozora's cto verklaarde in een commentaar in de Wall Street Journal, die het nieuws als eerste bracht, dat deze migratie mogelijk is dankzij Mac OS X. De Aozora Bank heeft nu al eenderde van zijn computerpark vervangen door iMacs met ingebouwde iSight-camera, zodat personeelsleden met elkaar kunnen communiceren via videoconferencing.

Het feit dat de nieuwe Intel Macs ook Windows kunnen draaien is een extra argument om de overstap te wagen, aldus de Aozora-cto. Aozora's overstap zal Apple niet plots salonfähig maken bij IT-beheerders. Steve Jobs bekende vorig jaar zelf dat hij een slechte verkoper is naar ondernemingen toe. Hoewel Apple de laatste maanden steevast de groeicijfers van de algemene pc-markt ver overstijgt, blijft het marktaandeel lichtjes dalen. Analisten menen dat deze Japanse 'switcher' daar weinig verandering in zal brengen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

"Hoewel Apple de laatste maanden steevast de groeicijfers van de algemene pc-markt ver overstijgt, blijft het marktaandeel lichtjes dalen"

Sneller groeien dan de PC markt en toch een dalend marktaandeel? Dat kan niet!

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-04-04T14:38:00.000Z Redactie Computable