Flatscreen-overschot gaat prijzen verder drukken

Uit een onderzoek van het bureau iSuppli blijkt dat bijna 90 procent van de computergebruikers een lcd-monitor heeft. Daarnaast is er sprake van een overschot op de Europese markt. Deze factoren zullen leiden tot een prijzenslag, is de verwachting.

ISuppli constateert dat veel fabrikanten eind vorig jaar grote hoeveelheden lcd-monitoren hebben gedumpt op de Europese markt. De bedrijven hoopten dat de verkoop net zo goed zou zijn als aan het begin van 2005. Door het achterblijven van de vraag is er nu een overschot aan monitoren waar de bedrijven zo snel mogelijk vanaf willen.

De EU heeft ook strengere eisen gesteld aan het gebruik van gevaarlijke stoffen in monitoren (ROHS) waardoor er een berg aan niet-ROHS monitoren in de pakhuizen ligt te verstoffen.

Door al deze factoren moet de prijs van lcd-monitoren de komende maanden wel gaan dalen. Importeurs, distributeurs en winkels willen allemaal van hun overtollige voorraden af.

Doordat Europa een belangrijke markt is voor de lcd-fabrikanten zal de eerste helft van dit jaar voor hen niet erg positief uitvallen. Gebruikers zullen hier echter geen boodschap aan hebben en de kans grijpen om nieuwe lcd-monitoren aan te schaffen voor afbraakprijzen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-04-05T11:11:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.