Windows Vista geïnstalleerd en draaiende op Intel-Mac

Het is gelukt om Windows Vista geïnstalleerd en draaiende te krijgen op een Intel-Mac. Gebruiker AirmanPika meldt dit op het forum van het OSx86-project.

Het OSx86-project schreef enkele weken geleden een wedstrijd uit om Windows Vista draaiende te krijgen op een Intel-Mac. De Boot Camp-software was toen nog niet vrijgegeven. Deze software maakt het mogelijk Windows XP als dual-boot op een Mac te installeren.

AirmanPika was echter wel genoodzaakt om de noodzakelijke OSx-partities te verwijderen. Daarom is er geen sprake van een echte dual-bootoplossing. Volgens de reacties op het forum is het verwijderen van een EFI-partie al voldoende. Airman Pika heeft enkele screenshots op het forum geplaatst. Inmiddels is het ook andere gebruikers gelukt op deze manier Vista te installeren op een Intel-Mac.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dit is wel een beetje oud nieuws. Apple heeft ondertussen zelf al beta-software met dit doel uitgebracht ( http://www.apple.com/macosx/bootcamp/publicbeta.html ) die is wel dual-booting.

Ja maar die is gemaakt voor XP dit is Vista en dus GEEN oud nieuws.
Maar wel logisch moest ook gewoon kunnen alleen moest er nu rekening gehouden worden met de andere bootloader van Vista (gebruikt niet de ntloader tenzij je een oude Beta verzie hebt.)

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-04-11T09:48:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.