Seagate komt met 750 GB perpendicular harde schijf

Seagate gebruikt perpendicular recording om de capaciteit van zijn harde schijven te verhogen naar 750 GB. Dit nieuwe topmodel draait op 7200 toeren, heeft 8 of 16 MB cache en komt in een parallelle en seriële (SATA) uitvoering, zo blijkt uit uitgelekte pdf-documenten.

Inmiddels staat het nieuwe opslagplafond ook vermeldt op de productpagina van de Seagate Barracuda-harde schijf. Perpendicular recording plaatst de magnetische deeltjes rechtop op een harde schijf-platter, in plaats van horizontaal. Daarmee wordt een hogere dichtheid bereikt en daarmee een grotere opslagcapaciteit.

De meeste schijfproducenten zetten dit in eerste instantie in voor fysiek kleinere harde schijven, voor laptops, handcomputers, muziek- en videospelers en andere kleine elektronica. Seagate gaat ook alvast de andere kant op; meer opslagruimte voor reguliere desktopschijven, die over enkele weken uitkomen. Het is nog niet bekend wanneer een dergelijke grote capaciteit beschikbaar komt voor serverschijven. Seagate heeft al wel perpendicular serverschijven (draaiend op 15.000 toeren) uitgebracht, maar het grootste model daarvan biedt 300 GB.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-04-21T08:53:00.000Z Jasper Bakker