Ruim eenzesde van geprint papier blijft ongelezen

Bedrijven in heel Europa verspillen dagelijks gemiddeld 17 procent papier. Die documenten worden nooit bekeken, zo blijkt uit een Europees onderzoek van printerproducent Lexmark.

De gemiddelde Europese kantoormedewerker print 34 pagina's per dag, waarvan 17 procent nooit wordt bekeken. De grootste verspiller zijn de mensen die in de retailsector werken, met 25 procent niet-gelezen-printjes op 47 afgedrukte pagina's per persoon per dag. De bouw- en financiële dienstensector volgen met respectievelijk 21 en 18 procent papierverspilling. De industrie en overheid sluiten de top 5 met beide 17 procent, maar printen gemiddeld wel minder pagina’s, namelijk 31 per persoon per dag.

Opvallend is dat vooral kleinere bedrijven (tot 10 medewerkers) een hoger verspilpercentage hebben dan grotere ondernemingen (meer dan 500 medewerkers). De percentages zijn respectievelijk 21 en 15 procent. “Met het onderzoek willen we een milieukwestie aanstippen en mensen aansporen eerst na te denken of een bepaald document wel afgedrukt moet worden,” aldus Lexmark.

Duitsland (20 procent), Frankrijk (24 procent) en het Verenigd Koninkrijk (33 procent) blijken de grootste verspiller te zijn. Zuid-Europese bedrijven printen weliswaar meer, maar claimen minder te verspillen. Meer dan de helft van de respondenten geeft aan bekend te zijn met het verspillingsprobleem, maar slechts 26 procent zegt hieraan zelf mee te doen. In de publieke sector meent zelfs 76 procent van de ondervraagden niet verantwoordelijk te zijn voor de verspilling. Ook hier is geografisch verschil; 13 procent van de Italianen geeft toe papier te verspillen, terwijl dit in Zweden 33 procent is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-04-25T11:14:00.000Z Redactie Computable/Computer Idee
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.