Intel steekt 1 miljard dollar in opkomende markten

Intel wil ruim 1 miljard dollar investeren in opkomende markten. De chipproducent wil met zijn investerings- en ontwikkelingsprogramma World Ahead vooral kleine steden en dorpen bereiken.

Dit programma moet inwoners van landen als India en China voorzien van computers, training en toegang tot Internet. Hoewel er in bijvoorbeeld India veel computerbedrijven zijn gevestigd, zijn er per duizend inwoners maar veertien pc’s. Intel wil met zijn World Ahead-programma een basis leggen voor de toekomst; het wil een vinger in de pap hebben als die markten volwassen worden.

WiMax, waar Intel al hard aan trekt, speelt een centrale rol in het programma. Daarnaast vormen pc’s natuurlijk een belangrijke factor. Intel werkt momenteel aan zes verschillende pc-ontwerpen die in de komende zes jaar uitkomen voor de verschillende markten.

Het bedrijf presenteerde vorig jaar al een computer die hermetisch is afgesloten om stof buiten te houden. Deze machine krijgt stroom van een accu, wat belangrijk is in landen waar stroomstoringen een dagelijks verschijnsel zijn. In China lanceerde Intel software waarmee eigenaren van internetcafés hun pc’s beter kunnen beheren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-05-02T13:39:00.000Z Ingrid Wolfslag
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.