Smartphone-verkoop drukt PDA verder weg

De groeiende verkoop van smartphones drukt de afzet van zakcomputers (PDA's) verder omlaag. In het eerste kwartaal van dit jaar zijn wereldwijd slechts 1,5 miljoen PDA's verkocht, meldt onderzoeksbureau IDC.

Het schamele aantal van anderhalf miljoen vertegenwoordigt een daling van maar liefst 25 procent ten opzichte van een jaar eerder. Hedendaagse mobiele telefoons (smartphones) bieden diverse aanvullende functies en overtreffen daarmee de traditionele zakcomputers.

IDC meldt dat PDA-marktleider Palm zijn afzet het afgelopen jaar met 23 procent zag teruglopen. De nummer twee, HP, zag zijn verkoop 30 procent dalen, terwijl Dell (nummer drie) een terugloop van 11 procent incasseerde. Palm zag zijn verkoop van Treo-smartphones wel toenemen.

IDC bespeurt een opvallende uitzondering in de kleine PDA-producent Mio die zijn zakcomputers een - nog groeiende - niche instuurt door ze te voorzien van GPS-functionaliteit (Global Positioning System). Mio boekte een groei van 88,4 procent vergeleken met het eerste kwartaal van vorig jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Waar is BlackBerry gebleven?

Groet,

K.Piek

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-05-03T13:23:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.