Smartphones populairder dan handhelds in EMEA-regio

Het afgelopen kwartaal zijn er 25 procent meer smartphones verkocht in de EMEA-regio dan het kwartaal een jaar geleden. Het aantal geleverde handhelds daalde daarentegen met 15 procent.

Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksfirma Canalys. Een kwartaal eerder groeide het aantal smartphones met 112 procent vergeleken met het vierde kwartaal van 2004. In Rusland en Polen verdubbelde het aantal smartphones, maar in West-Europa bleef de verkoop achter.

In West-Europa werden 10 procent minder smartphones verkocht dan hetzelfde kwartaal vorig jaar. Vorig jaar was West-Europa nog goed voor 70 procent van de afgezette smartphones in de EMEA-regio, dit kwartaal was dat vijftig procent.

Voor het negende kwartaal op rij daalde de afzet van pda’s. In de EMEA-regio daalde het aantal geleverde handhelds met 15 procent. Vooral de pda’s van HP en Dell vinden nog amper afzet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-05-08T10:42:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.