Intel geeft nieuwe processoren naam Core 2

De nieuwe architectuur van Intel, waarvan Merom en Conroe de eerste twee producten zijn, krijgen de naam Core 2 mee. De processoren zullen dus als Core 2 Duo of Core 2 Solo verkocht worden, waarbij de '2' staat voor 'tweede generatie'.

De toevoeging van het cijfer '2' is een verrassing, omdat vrijwel iedereen er vanuit ging dat de processoren gewoon Core Duo/Solo zouden heten met een verhoogd typenummer in vergelijking met de voorgaande processoren. Intel wil met de '2' blijkbaar toch een duidelijk signaal afgeven dat het om een nieuwe generatie processoren gaat.

Opvallend is dat in de naamsaanduiding niet te zien is of het om een mobiele of desktopprocessor gaat. Het verschil tussen deze soorten moet aan het typenummer te herkennen zijn. Volgens nieuwssite Cnet krijgen de Conroe desktopprocessoren typenummers in de 4000- en 6000-reeks, terwijl de Merom voor notebooks in de 5000- en 7000-reeks zullen vallen. Energiezuinige processoren krijgen nog de speciale toevoeging 'E' aan het typenummer.

Ook de toevoeging 'Extreme' zijn we niet kwijt: Intel is van plan voor de diehard gamers een speciale Core 2 Extreme-processor in de markt te zetten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-05-09T08:17:00.000Z Redactie Computable/PCM
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.