Managed hosting door True

Apple schakelt consumentenlaptop over op Intel

 

Apple heeft zoals verwacht consumentenlaptops met Intel-processoren onthuld. Volgens de Mac-producent is de nieuwe 13 inch laptop tot vijf keer sneller van voorganger iBook (met G4 Power-processor) en tot vier keer sneller dan de PowerBook (voorgaande model zakelijke laptop, ook met G4 Power-processor).

De nieuwe consumentenlaptop, MacBook geheten, is uitgerust met een Intel Core Duo-processor, 512 MB geheugen, 60 of 80 GB harde schijf, geïntegreerde grafische chip (Intel GMA 950) met 64 MB gedeeld geheugen en een cd- of dvd-brander. Laatstgenoemde kan wel dual-layer dvd's lezen, maar niet branden. De dualcore-chip in de MacBook draait op 1,83 of 2 GHz.

De machine komt in drie varianten die verschillen in kloksnelheid, harde schijf en brander. De laptop is verkrijgbaar in wit en zwart, hoewel het zwarte uiterlijk alleen mogelijk is voor het topmodel met 2 GHz dualcore-processor, 80 GB harde schijf en dvd-brander.

Het instapmodel kost 1100 euro, de middenmoter 1300 euro en het zwarte topmodel 1500 euro. Kritische bloggers hebben al opgemerkt dat de tint zwart 150 euro extra kost, aangezien de 50 euro kostende opwaardering van de harde schijf het enige andere verschil is tussen het midden- en het topmodel.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1479953). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×