Overname door Seagate kost Maxtor 6000 banen

Seagate voert een forse reorganisatie door waarbij zo'n zesduizend banen verdwijnen. Dat is de helft van het wereldwijde personeel van de overgenomen concurrent Maxtor.

Het samenvoegen van de organisaties van de twee harde schijffabrikanten zal pas komend jaar rond zijn. Stroomlijning en integratie van het kanaal moeten in september dit jaar plaatsvinden.

De ontslagen vallen al vóór die tijd; namelijk in de loop van de komende zes maanden. De resterende zesduizend arbeidsplaatsen zijn vooral in Maxtors productiefaciliteiten in Azië. De ontslagen vallen dus vooral in Europa en de Verenigde Staten.

Seagate kondigde in december 2005 aan dat het Maxtor overnam voor 1,9 miljard dollar. De koper was volgens marktmeter iSuppli toen marktleider met een aandeel van 30 procent. Nummer twee was Western Digital (18 procent), gevolgd door Hitachi (15,5 procent). Maxtor was vierde (13,5 procent). De aankoop van laatstgenoemde geeft Seagate bijna de helft van de markt.

De consolidatie in de harde schijfindustrie was toen overigens al even bezig. IBM is in 2002 uit de hd-markt gestapt door zijn harde schijfdivisie over te doen aan Hitachi - eerst via een joint venture. Maxtor had twee jaar daarvoor al hd-producent Quantum overgenomen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-05-23T14:10:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.