Managed hosting door True

Freescale onthult doorbraak magnetisch geheugen

 

Freescale Semiconductor, de voormalige chipdivisie van Motorola, heeft magnetische geheugenchips (MRAM) onthuld. Het steekt daarmee Toshiba en IBM, die ook al jaren aan MRAM werken, de loef af.

Freescale brengt MRAM-chips (magnetic random access memory) nu als commercieel product op de markt. Dit type geheugen behoudt zijn data ook zonder stroom (net zoals harde schijven), is snel (net zoals reguliere geheugenchips, maar in tegenstelling tot flash-geheugen) en slijt niet (zoals flash-geheugen, wat een beperkt aantal keer beschrijfbaar is).

De MRAM-chips die Freescale nu op de markt brengt, zijn echter nog niet bedoeld voor algemeen gebruik. De producent mikt op een niche; de capaciteit van de chips is nog niet groot genoeg en de prijs is nog niet laag genoeg om de massamarkt van pc's en mobiele telefoons te kunnen bedienen. Freescale doet nog geen uitspraken wanneer het de capaciteit omhoog en de prijs omlaag denkt te krijgen. De prijs ligt nu op 25 dollar voor een 4 Megabit-chip, terwijl een reguliere 512 Megabit-chip zo'n 5 dollar kost.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1623855). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×