Rechter beperkt toegekende schadevergoeding Rambus

De in april toegekende schadevergoeding van 307 miljoen dollar die geheugenmaker Hynix moet betalen aan geheugenontwerper Rambus is te hoog. Dat heeft een Californische rechter in hoger beroep aan Rambus te kennen gegeven.

De rechter oordeelt dat Hynix een maximale schadevergoeding moet betalen van 133,6 miljoen dollar. Volgens de rechter was het oordeel van de jury in april speculatief, omdat het gebaseerd zou zijn op getuigenissen die op tafel kwamen voordat er gesproken was over een vergelijkbare zaak tussen Rambus en Hitachi. De analogie met die zaak zou een behoudendere schadevergoeding rechtvaardigen. Daarnaast zou een dergelijke schadevergoeding niet boven de verwachte licentiebetalingen uit mogen stijgen.

Rambus heeft 30 dagen om de uitspraak te accepteren. Doet de geheugenontwikkelaar dat niet, dan volgt er een nieuwe rechtszaak waar opnieuw de hoogte van de schadevergoeding wordt bepaald.

Volgens geheugenontwikkelaar Rambus maken onder andere Hynix, Infineon, Samsung en Micron inbreuk op de patenten van het bedrijf voor de ontwikkeling van DDR DRAM, SDRAM en DDR2 DRAM. Infineon besloot te schikken, Hynix, Samsung en Micron gingen in de tegenaanval. Hynix heeft na de uitspraak in april een rechtszaak aangespannen waarin het probeert de bewuste patenten nietig te verklaren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-07-19T09:22:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.