Managed hosting door True

Intel ziet kwartaalwinst gehalveerd

 

Intel heeft in het tweede fiscale kwartaal 1,1 miljard dollar nettowinst geboekt op 8 miljard dollar omzet. De omzet daalde 12 procent vergeleken met hetzelfde kwartaal vorig jaar, maar de nettowinst is maar liefst 57 procent afgenomen.

In het tweede kwartaal had Intel een marge van 52,1 procent. De omzet uit chipsets bleef gelijk, terwijl die uit moederborden en flash-geheugenchips zelfs wat is gestegen.

De dalingen van omzet en winst zijn dan ook vooral te wijten aan teruglopende processorverkoop. Bovendien heeft Intel de gemiddeld verkoopprijs verlaagd, deels om de concurrentie met AMD aan te gaan en deels om voorraden kwijt te raken voor de introductie van zijn nieuwe Core 2 Duo-processoren.

Intel verklaart dat de processorverkoop lager is dan gemiddeld doordat het bedrijf actief is in een 'omgeving met zeer concurrerende prijzen'. De verkoop van Intel-processoren daalde in Europa met 19 procent.

De chipproducent verwacht dat zijn omzet in het derde kwartaal uitkomt tussen de 8,3 miljard en 8,9 miljard dollar. Dat is een winstmarge van rond de 49 procent. Analisten hadden eerder een omzet van 9,04 miljard voorzien voor het derde kwartaal.

UPDATE: Intel schrapt naar aanleiding van de tegenvallende kwartaalresultaten naar schatting 1500 banen. Het bedrijf laat namelijk weten zijn huidige personeelsbestand van 102.500 werknemers dit jaar nog terug te brengen naar 100.000 mensen. Onlangs kondigde ceo Paul Otellini al een reorganisatie aan onder het middenmanagement die 1000 banen kost.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1631868). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×