FTC: Rambus schendt monopoliewet

De Amerikaanse beurswaakhond FTC (Federal Trade Commission) oordeelt dat Rambus de monopoliewetten van de Verenigde Staten heeft geschonden.

De geheugenontwerper heeft door misleidend gedrag een kritiek proces voor geheugenstandaardisatie verstoord en daarmee de geheugenchipindustrie in zijn grip gekregen, aldus de FTC.
Rambus zou daarmee de Amerikaanse antitrustwetgeving hebben geschonden. Dit heeft een oneigenlijke grip op maar liefst vier geheugenmarkten opgeleverd, aldus de FTC. Dit betreft SDRAM, RDRAM, DDR SDRAM en DDR2 SDRAM.
De FTC ligt al geruime tijd in de clinch met Rambus, die zelf weer verwikkeld is in wederzijdse rechtszaken met diverse fabrikanten van geheugenchips. In enkele van die zaken heeft Rambus toch overwinningen weten te boeken. In andere gevallen hebben de aangeklaagde chipmakers, die vaak terugsloegen met tegenaanklachten, gekozen voor een schikking. Daarbij zijn forse royalties betaald aan Rambus.
De Amerikaanse toezichthouder FTC houdt nu aanvullende bijeenkomsten om gepaste strafmaatregelen voor Rambus te bepalen. De misleiding van het bedrijf zou aanzienlijke schade hebben veroorzaakt aan de concurrentieverhoudingen in de geheugenchipindustrie.


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-08-03T13:09:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.