Brocade wapent zich met McData tegen Cisco

Brocade lijft voor 713 miljoen dollar de kleinere concurrent McData in om beter bewapend te zijn tegen Cisco. Laatstgenoemde leverancier van netwerkapparatuur begeeft zich al enige tijd op het terrein van de twee leveranciers van opslagswitches.

Cisco stapte vier jaar geleden in de markt voor opslagswitches. Die eerste stap was echter nog bescheiden. Marktleiders Brocade en McData bundelen nu de krachten en bestrijken daarmee zo'n 70 procent van de huidige markt voor opslagswitches. Analisten voorzien wel een lichte toestroom voor Cisco en diens partner Qlogic doordat bedrijven of wederverkopers niet afhankelijk willen zijn van een enkele leverancier.

Brocade pleegt de overname van McData middels een aandelenruil met een meerwaarde van ruim 60 procent. Daarbij krijgen de aandeelhouders van het gekochte bedrijf een belang van 30 procent in de gecombineerde onderneming. De beurskoers van McData is inmiddels meer dan 10 procent gestegen, terwijl die van Brocade bijna 20 procent is gedaald. Analisten spreken van een te hoge meerwaarde voor het marktaandeel verliezende McData.

Het samengaan moet een besparing van 100 miljoen dollar op de operationele kosten opleveren. Brocade en McData draaien bij elkaar opgeteld een omzet van zo'n 350 miljoen dollar per kwartaal. Het nu overgenomen bedrijf laat echter weten dat het zijn doelen voor het vierde kwartaal van het lopende boekjaar niet gaat halen.

McData dreigt uit te komen op een licht verlies of een break-even, op een omzet van 150 tot 152 miljoen dollar. Eerder was de verwachting een bescheiden winst op 176 miljoen dollar omzet. Brocade stevent voor zijn derde kwartaal (in een andere indeling van boekjaren) juist af op een licht hoger resultaat dan werd verwacht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-08-09T13:14:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.