Dell haalt vier miljoen laptopbatterijen terug

Dell haalt 4,1 miljoen laptopaccu's terug. De accu's kunnen kortsluiting veroorzaken en daardoor kan er rookontwikkeling ontstaan.

 Het gaat om accu’s die zijn gemaakt door Sony en verkocht tussen 1 april 2004 en 18 juli 2006. In de regio EMEA gaat het om 900.000 laptopbatterijen. Dell geeft niet vrij hoeveel batterijen het in Nederland betreft. Volgens Dell zijn er met dergelijke accu’s al zes incidenten geweest, waarvan er één batterij in brand is gevlogen.

Het gaat om accu's voor de notebookmodellen Latitude, Inspiron, Precision en XPS. Gebruikers kunnen naar DellBatteryProgram.com waar ze kunnen controleren of hun accu ook omgeruild moet worden. Klanten die met Dell contact opnemen krijgen instructies wat te doen. Volgens een woordvoerder van de fabrikant werd vanochtend al veel naar het bedrijf gebeld.

PCM meldt dat volgens Dell het probleem zit in vervuiling in de anode en kathode van de batterij. Deze vervuiling kan op termijn de isolator om zeep helpen. Dit kan dan vervolgens weer tot kortsluiting leiden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-08-15T11:32:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.