Chemie profiteert van groeiende vraag naar chips

Het Duitse chemieconcern Wacker lift mee met de explosief toegenomen vraag naar chips. Het bedrijf presenteert sterke groeicijfers, vooral door een groeiende vraag uit de halfgeleiderindustrie. Wacker-dochter Siltronic bijvoorbeeld levert siliciumschijven aan chipfabrikanten.

Vooral de 300 millimeter-schijven (wafers) gaan hard. De productiecapaciteit voor schijven van deze maat in Siltronics fabrieken in Freiberg (Sachsen) en Burghausen (Beieren) wordt verder uitgebreid. Wacker bouwt samen met grootafnemer Samsung uit Korea een nieuwe 300 mm-waferfabriek in Singapore voor één miljard dollar. De productie moet in 2008 starten.

Wacker levert verder een scala aan halffabrikaten als siliconen, harsen en fijnchemicaliën voor de productie van elektronica. De chips die met die grondstoffen worden gemaakt komen overigens slechts voor een deel terecht in computers en servers. Een groeiend deel verdwijnt in consumentenproducten als telefoons en geheugens van MP3-spelers, en video- en fotocamera’s.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-08-23T11:15:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.