Managed hosting door True

Halfgeleiderproducent NXP zoekt groei via overnames

 

De door Philips afgestoten chipdivisie, nu getooid met de naam NXP, zegt uit te zijn op overnames. Het bedrijf, dat voor 20 procent nog in handen is van de elektronicaproducent, heeft 1,2 miljard euro in contanten en krediet.

NXP-ceo Frans van Houten zegt dat zijn bedrijf op zoek is naar overnamekandidaten om de activiteiten uit te breiden. Daarnaast benadrukt hij het onderzoeks- en ontwikkelwerk van de chipproducent. NXP blijft gevestigd in Philips' oorsprong Eindhoven en voegt nog zeshonderd Philips-werknemers toe aan de 6700 werknemers die het reeds telt.

Van Houten stelt dat de conjunctuurgevoeligheid van zijn onderneming wel mee valt. Dit was voor Philips de voornaamste reden voor de afstoot. De NXP-ceo wijst op de ingebedde chips voor de automobielbranche als betrouwbare, gestaag groeiende afzetmarkt.

NXP (wat volgens Van Houten staat voor Next Experience) is nu de op één na grootste chipfabrikant in Europa en staat wereldwijd in de top tien. Analisten zagen de voormalige Philips-divisie eerder juist als overnameprooi voor andere chipproducenten. Het Nederlandse bedrijf heeft zijn voormalige divisie vorige maand afgestoten, middels een verkoop van 80 procent aan een consortium van investeringsmaatschappijen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1689928). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×