Managed hosting door True

Apple verwerkt Core 2 Duo eerst in iMac

 

Apple gebruikt Intels nieuwe semi-64-bit Core 2 Duo-processoren nu eerst in zijn consumentencomputer iMac. Die reeks van pc's in het (platte) scherm krijgt er nu ook een extra groot exemplaar bij: met een beeld van 24 inch.

Na Intels lancering van de Core 2 Duo-chips voor laptops (codenaam Merom) laaide online speculatie op wanneer Apple deze processoren zou gebruiken voor zijn MacBook-notebooks. Die zijn slechts enkele maanden geleden gelanceerd met 32-bit Core Duo-processoren.

De nieuwe Intel-chips zijn qua aansluiting op moederborden compatibel met de voorgangers, maar zouden wel wat meer warmte afgeven. Het is niet bekend of dit een herziening van het MacBook-ontwerp vereist. Pc-producenten, zoals ook Apple, willen hoe dan ook hun huidige productlijnen – verkopen en – uitfaseren alvorens nieuwe modellen met de nieuwe processoren te introduceren.

De desktopcomputer iMac is dus nu als eerste aan de beurt. Volgens Apple zijn de nieuwe modellen wel 50 procent sneller dan de voorgaande modellen. Daarnaast voert de Macintosh-producent een prijsverlaging door voor de iMacs.

Verder is de ultrakleine Mac mini-computer voorzien van snellere processoren, waarbij het instapmodel ook van een singlecore- (Core Solo) naar een dualcore-processor is gegaan. Dit zijn echter nog altijd de Core Duo-chips van Intel. Ondanks de naam zijn die niet gebaseerd op de nieuwe Core-microarchitectuur.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1693914). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures bij Apple
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×