Managed hosting door True

Intel belooft quadcore al in november te brengen

 

Intel komt in november al met zijn eerste quadcore-processoren. Volgens rondgaande berichten zijn dit eerst de topmodellen, met de namen Core 2 Quadro en Core 2 Extreme.

Die eerste quadcore x86-chips draaien op een kloksnelheid van 2,66 GHz, per kern dus. De massamarkt krijgt in het eerste kwartaal van 2007 quadcore-modellen, die dan zijn geklokt op 2,4 GHz. De bus naar het systeemgeheugen (front side bus) draait op 1066 MHz.

In juli zei Intel al zijn quadcore-chips dit jaar nog uit te brengen. Concurrent AMD komt komend jaar pas met zijn quadcore-processors op de proppen. Het bedrijf is enige tijd terug al overgestapt op de Hypertransport-interconnect waardoor zijn processors – ook met meerdere kernen – een betere schaalbaarheid hebben; elke processor of rekenkern heeft namelijk een eigen verbinding met zowel het systeemgeheugen als andere kernen. Daarnaast is Intels eerste quadcore eigenlijk een samenvoeging van twee huidige dualcore-chips.

AMD laat weten dat zijn qudcore-processors compatibel zullen zijn met huidige dualcore-sockets op moederborden. Daarnaast zou de hitte-afgifte gelijk blijven vergeleken met tweekerns-processors.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1708846). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees verder


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.