Managed hosting door True

Amerikaanse rechter beperkt AMD's claims tegen Intel

 

Een Amerikaanse rechter heeft enkele claims van AMD tegen Intel afgewezen. Hiermee ziet eerstgenoemde chipproducent zijn antitrustaanklacht tegen marktleider Intel beperkt.

De districtsrechter van het hof in Delaware heeft AMD's claims over buitenlandse handel afgewezen met de redenatie dat die buiten de jurisdictie van het Amerikaanse hof vallen. AMD beschuldigt Intel van oneigenlijke concurrentie die de verkoop van zijn in Duitsland geproduceerde processoren in Europa en Azië heeft gefrustreerd.

Intel had een verzoek tot afwijzing hiervan ingediend bij de rechter. Magistraat Joseph Farnan willigt dat verzoek nu in. "AMD heeft niet aangetoond dat het vermeende buitenlandse gedrag van Intel directe, substantiële en voorzienbare gevolgen heeft in de Verenigde Staten."

AMD reageert gelaten op deze tegenvaller; het verwijst naar de bredere antitrustclaims en de aangespannen antitrustzaken in Europa en Azië. "Het is duidelijk dat Intel niet kan ontsnappen aan de gevolgen van zijn illegale monopoliemisbruik", aldus de Amerikaanse woordvoerder Michael Silverman. De rechter heeft de aanvang van de rechtszaak nu bepaald op 27 april 2009.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1718023). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×