Accuproblemen blijven Sony achtervolgen

Het terugroepen van miljoenen defecte laptopaccu's is niet genoeg om Sony uit de problemen te halen. Sterker nog, de ellende waar Sony in zit wordt alleen maar erger.

Minstens drie bedrijven eisen schadevergoedingen van Sony. Sharp gaat nu ook accu's terugsturen en Fujitsu gaat bijna zeven keer meer accu's terugsturen dan het bedrijf in de eerste plaats had aangekondigd.

Toshiba, Hitachi en Fujitsu eisen alledrie schadevergoedingen van Sony omdat het probleem met de exploderende accu's hun imago’s heeft aangetast en een daling heeft veroorzaakt in de verkochte laptops. De schadevergoeding komt bovenop de compensatie die de bedrijven eisen voor de teruggestuurde accu's.
Sharp stuurt maar 28.000 laptopaccu's terug, omdat het een kleine laptopfabrikant is. Fujitsu heeft echter aangegeven dat het niet 51.000 maar 338.000 laptopaccu's terugstuurt naar Sony.

In totaal heeft Sony acht miljoen laptopaccu's retour ontvangen. Het is niet bekend hoeveel het accuprobleem Sony precies kost maar het bedrijf zegt zelf dat de kosten het in de buurt liggen van de 250 miljoen dollar. Analisten verwachten echter dat de daadwerkelijke kosten minstens het dubbele zijn. Wanneer Toshiba, Hitachi en Fujitsu van de rechter gelijk krijgen dan kan het kostenplaatje voor Sony de één miljard dollar naderen. Zo’n groot bedrag brengt het bedrijf in gevaarlijk financieel vaarwater, zeker nu de lancering van Sony’s nieuwe PS3-console eraan komt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-10-17T11:36:00.000Z Redactie Computable/PCM
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.