Danka Europa in handen van Ricoh

De Europese activiteiten van Danka zijn overgenomen door Ricoh. De overnamesom bedraagt 210 miljoen dollar. In Nederland heeft de leverancier van kantoorapparatuur een vestiging in Woerden.

Documentbeheerspecialist Danka gebruikt de opbrengst van de verkoop van de Europese divisie voor het verlichten van de schuldenlast. Danka Europa is met 523,7 miljoen dollar goed voor ongeveer de helft van de totale omzet van het bedrijf (1,096 miljard dollar), dat zich nu op de Verenigde Staten concentreert.
In Nederland is Danka gevestigd in Woerden. Er werken 275 medewerkers. Danka Nederland verkoopt en distribueert hoog-, midden- en laagvolume (grootformaat) printers, copiers, multifunctionals, faxen en bijbehorende software van fabrikanten als Ricoh/Infotec, Canon, Lexmark, Riso, Bindomatic, HP, Kodak en Electronics for Imaging.

Met het Japanse Ricoh heeft Danka een jarenlange relatie vanwege het oem-merk Infotec, dat op de Europese markt wordt verhandeld. Ricoh beschouwt de overname als een versterking van zijn positie in Europa. De Danka-bedrijven die Ricoh overneemt zijn naast Nederland gevestigd in Groot-Brittannië, Spanje, Frankrijk, Zwitserland, Italië, Oostenrijk, Duitsland, België, Denemarken, Zweden en Noorwegen. Ricoh neemt ook Danka Office Products BV over, het dealerkanaal van Danka in Europa.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-10-23T13:05:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.