SGI klaagt ATI aan voor patentinbreuk

Serverspecialist SGI spant een rechtszaak aan tegen ATI voor inbreuk op zijn patenten. De aanklager, die nu net een dag weer uit surseance is, stelt dat het net door AMD overgenomen ATI patenten op grafische technologieën schendt.

Het gaat om patenten waarvoor SGI in 1998 aanvragen heeft ingediend en die in 2003 zijn erkend door het Amerikaanse patentenbureau. Belangrijkste is patent 6650327 voor het verwerken van floating point rasterization en floating point framebuffering in videosystemen, zoals dus videokaarten. Programma's kunnen daarmee direct bewerkingen uitvoeren op data in het geheugen van een videokaart. ATI's reeks Radeon-kaarten zou hier inbreuk op maken.

Afgelopen zomer liet SGI-ceo Dennis McKenna al weten dat hij het intellectuele eigendom van het computerbedrijf te gelde wilde maken. Woordvoerders laten nu weten dat de aanklacht tegen ATI slechts de eerste stap is in de juridische bescherming van SGI's intellectuele portfolio. Andere hardwareproducenten, specifiek ATI's concurrenten, hebben volgens SGI al licenties genomen op het bewuste patent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-10-27T07:38:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.