Fujitsu-Siemens sluit mogelijk Duitse fabriek

Fujitsu-Siemens Computers doet dienst als 'laatste der mohikanen', in die zin dat het de enige grote ict-leverancier is waarvan de beslissings- en productiecentra nog steeds in Europa gevestigd zijn.

Wat er enkele maanden geleden met het andere joint-venture van de Siemens-groep, mobiele telefoonproducent BenQ Mobile, is gebeurd, is echter bekend. Het ene bedrijf is niettemin het andere niet en Fujitsu-Siemens speelt op een heel ander terrein. Maar ceo Bernd Bischoff sluit de optie van een sluiting van de Augsburgse vestiging niet uit.

“We onderhandelen met de vakbonden over maatregelen om onze concurrentiekracht te verhogen. Er is sprake van over te stappen van een wekelijks werkritme van 35 uur naar 40 uur,” vertrouwde de baas van Fujitsu-Siemens een journalist van het Belgische Datanews tijdens een exclusief interview toe, in de marge van het jaarlijkse VisIT-event van de constructeur.

“Het is duidelijk dat we hier willen blijven en ik ben erg optimistisch dat we een akkoord zullen bereiken voor Kerstmis. Maar als dat niet het geval is, kunnen we een verhuizing niet uitsluiten.”

Fujitsu-Siemens heeft voor het eerst meer dan 3 miljard euro geboekt in het eerste kwartaal van 2006. Op een markt waar de marges zwaar onder druk staan heeft het bedrijf een operationele winst behaald van 18 miljoen euro, verminderd met de bijzondere kostenpost van 14 miljoen euro voor de herstructurering. De groep heeft besparingen aangekondigd die ook het personeel raken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-11-17T09:36:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.