Gelijkgebleven serververkoop levert meer omzet op

De servermarkt in de EMEA-regio (Europa, Midden-Oosten, Afrika) heeft zijn beste kwartaal achter de rug. Hoewel de verkoop van eenheden nagenoeg hetzelfde bleef, groeiden de inkomsten met vijf procent.

De omzet van de EMEA-servermarkt was 3,926 miljard dollar. Dat is, in vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar, een groei van 5 procent. Hoopgevend, noemt onderzoeksbedrijf IDC het, na voortdurende afname van de omzet in 2006, terwijl de eenhedenverkoop wel bleef stijgen. Dit kwartaal groeide het aantal verkochte servers nauwelijks (+1 procent).
Het was vooral West-Europa dat goed presteerde met de grootste omzetgroei in twee jaar. “De vorige keer dat de West-Europese servermarkt 5 procent omzetgroei haalde, steeg het aantal verkochte eenheden met 20 procent. Dit kwartaal noteert echter een nagenoeg vlakke groei. Dat wijst op ruimere winstmarges en een sterkere markt,” aldus IDC.
Windows blijft met 35 procent van de omzet het topbesturingssysteem voor servers. Unix volgt echter in het zog met 34 procent. Beide besturingssystemen zien wel amper omzetgroei. Linux behoudt zijn marktaandeel van 12 procent, maar kende een omzetgroei van maar liefst 23 procent.
IBM haalt de koppositie, voor HP. Hun respectievelijke marktaandelen bedragen 34 en 31 procent, ofwel 1,34 miljard dollar en 1,23 miljard dollar. Sun Microsystems zit ook in de top drie, maar zit met 11 procent (428 miljoen dollar) wel ver achter op de twee koplopers. Dell, als enige pure x86-topspeler, verliest zijn vierde plaats van vorig kwartaal aan Fujitsu-Siemens. Dat ondanks de omzetgroei van 7 procent tegenover vorig jaar. Het verschil tussen beide spelers bedraagt slechts 3 miljoen dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-11-30T07:01:00.000Z Redactie Computable/Channelweb
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.