Brazilië test OLPC-tegenhanger van Intel

Braziliaanse scholen testen momenteel goedkope Intel-laptops. De laptops kosten niet meer dan driehonderd euro.

Intel geeft zevenhonderd tot achthonderd van de ‘classmate pc's' aan de Braziliaanse overheid, die de laptops weer over de scholen verspreid. De laptop is al in één school getest. Volgens Intel wordt de laptop in Brazilië vergeleken met de goedkopere laptop van het One Laptop Per Child (OLPC)-initiatief. Deze laptop kost zo'n 140 dollar.

Volgens Elber Mazaro, een Braziliaanse marketingdirecteur van Intel, is het voor het eerst dat de chipfabrikant een overeenkomst sluit met een overheid voor het testen van de laptops. De Braziliaanse overheid zou hiertoe besloten hebben, nadat ze een prototype van de OLPC-laptop ontvingen. De Braziliaanse overheid hoopt met de verstrekking van de goedkope laptops de kloof tussen arm en rijk te overbruggen.

De laptop gemaakt door Intel is de helft kleiner dan een tradtionele laptop en weegt 1,4 kilo. De lmachine heeft een 17 inch kleurenscherm, een WiFikaart en maakt, net als de OLPC-laptop, gebruik van flashgeheugen. Er is geen cd of dvd-speler aanwezig. Het is niet duidelijk welk besturingssysteem op de laptop zal worden geïnstalleerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Top, zo'n lowbudget laptop. Hopelijk draagt deze voorziening bij aan een grotere welvaart.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-12-08T11:03:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.