HDS breidt uit voor opslag van rekenclusters

Hitachi Data Systems (HDS)breidt uit voor opslag van rekenclustes (high performance computing, HPC). Zo investeert de opslagleverancier in netwerkopslag-specialist BlueArc en heeft het een vijfjarige oem-overeenkomst met dat bedrijf gesloten voor de verkoop van HDS opslagsystemen. HDS introduceert daarnaast het zijn High Performance NAS-platform.

"Deze aankondiging betekent een strategische uitbreiding van onze markt", vertelt Dave Roberson, president en ceo bij Hitachi Data Systems. "We kunnen nu samen met onze partners krachtige, betrouwbare en bestandsintensieve storage-technologie leveren aan klanten in de high performance computing markt. Onze partners kunnen de nieuwe HPC storage-producten samen met hun eigen kennis van de verticale markten inzetten om klanten specifieke oplossingen te bieden."

De meeste NAS-oplossingen zijn ontworpen voor het opslaan en archiveren van data, die zelden of nooit wordt geraadpleegd. Voor internet service applicaties, toepassingen voor de exploratie van olie en gas en biowetenschappelijke- en media-applicaties, hebben conventionele NAS-oplossingen simpelweg niet de schaalbaarheid en performance die nodig is de grote hoeveelheden data te kunnen verwerken. Dit is echter wel noodzakelijk in deze branches. Met de aankondiging van zijn High-performance NAS Platform richt Hitachi zich op de groeiende markt van high-performance computing.

Meer performance
Het Hitachi High-performance NAS Platform levert meer capaciteit, performance en schaalbaarheid, een hoogwaardig bestandsgebaseerd virtualisatieframework en snapshot replica's. In vergelijking met andere, concurrerende producten biedt het het platform zes keer meer performance (600K IOPS, Input/Output Operations Per Second), meer dan vier keer de capaciteit (512TB), 16 keer de grootte van het bestandssysteem (256TB), vier keer meer snapshots per file systeem (1,024) en functionaliteit zoals de mogelijkheid voor dataclassificatie, hiërarchisch storage beheer en transparante datamigratie.

"Bepaalde HPC-applicaties zoals gebruikt in de media en biowetenschappelijke wereld hebben unieke karakteristieken die optimale oplossingen vereisen", zegt John McArthur, group vice president en general manager, Information Infrastructure & Enabling Technologies bij IDC. "BlueArc komt tegemoet aan deze eisen met hun Titan-productlijn. Door de samenwerking met BlueArc breidt HDS zijn storageportfolio uit en heeft het eenvoudiger toegang tot de HPC-groeimarkt."

"BlueArc's bestandgebaseerde virtualisatietechnologie is een goede aanvulling op Hitachi's block-based virtualisatie-oplossingen", vertelt Mike Gustafson, president en ceo van BlueArc. "Deze samenwerking helpt onze activiteiten wereldwijd uit te breiden en vergroot het bereik van onze Titan productlijn van alleen in verticale markten naar eveneens grote ondernemingen. We kunnen klanten nu een hoogwaardige high computing network storage-oplossing bieden."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-12-13T09:20:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.