Minder groei pc-verkoop dan verwacht

Onderzoeksbureau IDC heeft zijn verwachtingen voor de pc-verkoop van 2006 moeten aanpassen. De voorlopige verkoopcijfers tonen aan dat bedrijven hun hardwarevernieuwing op een lager pitje hebben gezet.

Voor 2006 is de pc-verkoop minder groot dan aanvankelijk voorspeld, meldt IDC. "Maar", zo volgt onmiddellijk, "voor eind 2007 is dan weer wel duidelijke groei in zicht." De pc-verkoop groeide in het derde kwartaal met ruim 9 procent. Jaar-op-jaar gezien blijft dit cijfer gelijk.

Dat consumenten wachten met een nieuwe pc tot Vista is gearriveerd, is logisch. Maar bedrijven laten vervanging van hun hardware niet afhangen van een besturingssysteem. Daarom brengt IDC naar voren dat bedrijven de vernieuwingscyclus van hun hardware wel eens verlengd zouden kunnen hebben.

Volgens het onderzoeksbureau blijft de groei van de pc-verkoop voorlopig nog rond de 8 procent. Mede dankzij Vista, maar ook door acceptatie van andere, nieuwere, technologieën en software, door het groeiende belang van laptops en door nieuwe vormgeving van pc's.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-12-28T08:01:00.000Z Redactie Computable/Channelweb
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.