NCR en Teradata nemen weer afscheid van elkaar

Teradata Data Warehousing, een divisie van NCR Corporation, gaat zelfstandig verder. Dat liet het moederbedrijf gistermiddag weten. Beide bedrijven gaan separaat verder op de beurs. Ze zijn dan zestien jaar samen geweest sinds NCR Teradata overnam in 1991.

Reden voor de splitsing is dat beide ondernemingen zich zo beter kunnen toeleggen op hun kernactiviteiten. Teradata behaalde 1,5 miljard dollar omzet in 2005 en richt zich op de zakelijke datawarehousingmarkt.

Nadat de data warehousedivisie zelfstandig is geworden, gaat NCR verder met de verkoop van self service technologieën, zoals onder meer pinautomaten, geautomatiseerde rekeningsystemen en self service betaalmogelijkheden en -incheckmogelijkheden bij hotels en luchthavens.

Bill Nuti, ceo van NCR: "Deze scheiding is een logische stap. We denken dat het louter voordelen oplevert voor onze klanten, partners, werknemers en aandeelhouders."

Volgend op de splitsing blijft Nuti topman van NCR en wordt Mike Koehler, momenteel senior vice president van de Teradata-divisie, ceo van het zelfstandige Teradata.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-01-09T09:46:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.