Managed hosting door True

Intel ziet omzet en winst in vierde kwartaal dalen

 

Chipfabrikant Intel heeft het vierde kwartaal de omzet en de winst zien dalen. Het bedrijf maakte een omzet van 9,7 miljard dollar, een daling van vijf procent vergeleken bij hetzelfde kwartaal in 2005.

Het bedrijf realiseerde een nettowinst van 1,5 miljard dollar. Dat is een daling van 39 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. De omzetdaling was minder groot dan de analisten verwacht hadden. Zij gingen uit van een omzetdaling tot 9,44 miljard dollar.

Ook de omzetdaling van 5 procent tot 9,7 miljard dollar die Intel rapporteerde was minder sterk dan verwacht. Analisten rekenden op een omzetdaling tot 9,44 miljard dollar. Intel zelf had bij de publicatie van de derdekwartaalcijfers een omzetverwachting voor het vierde kwartaal uitgesproken van 9,1 miljard tot 9,7 miljard dollar.

De omzetdaling komt door de concurrentiestrijd met AMD. Intel verlaagde de prijzen van de oudere chips fors, zodat het marktaandeel van AMD kon terugwinnen. Het bedrijf verkocht de afgelopen periode meer chips. Ook AMD verlaagde daarom de prijzen van de computerchips.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1836426). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×