HP levert in vierde kwartaal meer pc's dan Dell

HP is Dell voorbijgestreefd in het aantal pc-leveringen in het vierde kwartaal van vorig jaar. Dat becijferen twee grote onderzoeksbureau's.

Dell voerde de lijst aan sinds 2003, maar moet nu zijn grote rivaal voor laten gaan. Volgens Gartner heeft HP zijn pc-leveringen in de laatste periode van het jaar met 24 procent verhoogd ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat heeft tot gevolg dat HP's wereldwijde marktaandeel met 2,4 procent toenam tot 17,4 procent. Volgens het onderzoeksbureau moest Dell in het vierde kwartaal van 2006 8,7 procent inleveren wat betreft het aantal pc-verkopen, waardoor het marktaandeel afnam van 16,4 procent naar 13,9 procent.

IDC zag HP's aandeel stijgen naar 18,1 procent in het laatste kwartaal van vorig jaar. Over dezelfde periode in 2005 was dat aandeel 15,9 procent. Dell zag zijn marktaandeel slinken van 17,5 procent naar 14,7 procent.

De derde plaats op de ranglijst wordt aangevoerd door Lenovo Group, die de voormalige pc-divisie van IBM overnam. Daarna volgen Acer en Toshiba.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-01-18T11:53:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.