Dell vervangt HP-computers bij Interpolis

Achmea en Dell hebben een driejarig hardware- en servicecontract gesloten met een waarde van 30 miljoen dollar. Dell vervangt 5000 notebooks en 2000 desktop-pc's bij Interpolis, dat sinds 2005 deel uitmaakt van Achmea. Deze verzekeraar werkte tot nu toe met HP-computers.

Dell leverde al apparatuur aan Achmea. Sinds 2001 zijn er ruim 27.000 desktops en notebooks, inclusief de aantallen voor Interpolis, geleverd aan het verzekeringsconcern. In een fabriek in Ierland worden de notebooks en desktops al zoveel mogelijk voorzien van Achmea-instellingen en -functies. Voor Dell is het uitgebreide contract met Achmea een opsteker. De computerfabrikant kwam begin 2006 negatief in het nieuws toen een groot hardware- en servicecontract met Philips sneuvelde (met Getronics en Atos Origin als onderaannemers).

Voor de Interpolis-opdracht werkt Dell samen met onderaannemer Getronics PinkRoccade. Beide partijen hebben voor de ondersteunende werkplekdienstverlening een strategische samenwerking gesloten. Getronics PinkRoccade zorgt ervoor dat de apparatuur aan Interpolis wordt geleverd en geïnstalleerd en haalt de oude HP-spullen op. Beide partijen willen niet aangeven wat de waarde is van deze bulkwerkzaamheden. "Het valt onder het servicecontract dat Dell heeft met Getronics PinkRoccade", aldus een woordvoerster.

De om te wisselen HP-apparatuur, waar Interpolis een inruilvergoeding voor krijgt, zal worden gecontroleerd. Daarbij worden de aanwezige data verwijderd volgens een gecertificeerde methode. De beschadigde exemplaren gaan ter verwerking naar afvalrecyclingbedrijven. De rest wordt verscheept naar Polen en Tsjechië voor verkoop aan consumenten. De Haarlemse computerbroker Device regelt dit deel van het traject (zie ook Computable nr.4 van deze week).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-01-25T10:15:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.